Onderzocht: Van deze lekkernij krijg je hoofdpijn

Heb jij vaak last van hoofdpijn én ben je liefhebber van deze lekkernij? Dan moet je die voortaan maar uit je dieet schrappen!

Lees ook

Heb jij vaak last van hoofdpijn én hou je van alle soorten kaas die er maar bestaan? Ai! Uit een onderzoek van Gezondheidsnet blijkt namelijk dat er in oude kaas een stofje zit waar veel mensen (ongemerkt) hoofdpijn van kunnen krijgen, die niet zo makkelijk weggaat met een paracetamolletje…

Gerijpt

In oude kaas zit namelijk een stofje met de naam tyramine. Volgens Gezondheidsnet zijn er mensen die hier gevoelig voor zijn. Het gaat dan om het kaassyndroom: een plotse stijging van de bloeddruk en stekende hoofdpijn. Hoe langer de kaas rijpt, hoe meer tyramine er in de kaas zit, en je hier dus ook meer last van kunt hebben als je hier gevoelig voor belt. 

Dat was nog niet alles, want volgens Gezondheidsnet zit niet alleen oude kaas vol met tyramine, maar ook blauwe schimmelkaas, Parmezaanse kaas en cheddar hebben deze stof. Heb je vaak last van hoofdpijn? Kijk dan uit voor voedingsmiddelen die deze stof bevatten! 

Lees ook: 3x ontbijtrecepten die snel, rijk aan vitamines, arm aan calorieën en heel makkelijk zijn!

Bron: Gezondheidsnet, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook