5 makkelijke manieren om stress tegen te gaan

Deze trucs helpen je sowieso om te ontspannen. Ook als je heel weinig tijd hebt!

Lees ook

Vandaag de dag hebben steeds meer mensen er last van: Stress. En dat is eigenlijk best zorgelijk, want er is maar weinig zo slecht voor je lichaam en geest als stress. Vorige week schreven we bijvoorbeeld nog dat de tanden van Demi Moore eruit waren gevallen door de stress (dat lees je hier)! Geen schone zaak, dus. Om te voorkomen dat jouw stress doorschiet naar overspannen zijn of zelfs een burn out is het hoog tijd om eens goed te ontspannen. Ontspannen hoeft echt geen uren te duren, vandaar dat we voor jou een aantal manieren van ontspannen op een rijtje zetten die je helemaal niet veel tijd kosten. 

1. Ademen (1 minuut)

Dat moet je sowieso, dus je kunt beter even de aandacht op je ademhaling leggen. Doe wat ademhalingsoefeningen en wees je even heel bewust van je lichaam en de plek waar je bent. Het is natuurlijk ook een goed idee om gelijk even wat te mediteren, nu je toch bezig bent! 

2. Eet wat chocolade (2 minuten)

Dit laat je je waarschijnlijk geen twee keer zeggen! Uit een onderzoek, dat is gepubliceerd in de Journal of Proteome Research, is gebleken dat het eten van een stuk donkere chocolade per dag, gedurende twee weken, kan helpen tegen stresshormonen. Nu moet je je niet helemaal rond eten aan donkere chocolade, want voor het beste effect moet je (naast dat ene stukje per dag) ook nog mediteren of aan yoga doen. 

3. Ga lekker knutselen (10 minuten) 

Als je even gaat tekenen, kleuren, knutselen, breien of iets anders creatiefs doet, kun je je gedachten heerlijk laten afdwalen en even goed ontstressen. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk! 

4. Wandelen in de frisse buitenlucht (20 minuten) 

Tijdens een wandeling in de buitenlucht maak je een stofje aan waarmee je hersenen veel beter met stress om kunnen gaan. Daarnaast geeft het buitenlicht en de frisse lucht ook nog eens meer energie en is het goed voor je humeur, blijkt uit een onderzoek van de University of Essex in Engeland. 

5. Drink thee (5 minuten) 

Groene thee bevat volgens voedingsdeskundige Wendy Bazilian een aminozuur dat de hersenen fris houdt maar je tegelijk ook laat ontspannen. Daarnaast is uit verschillende onderzoeken gebleken dat groene thee de vetverbranding kan versnellen. Winning! 

Lees ook: Video: De perfecte workout tegen rugpijn

Bron: Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook