Het ‘gezonde’ ingrediënt dat je stofwisseling helemaal kan verstoren

Dacht je dat je goed bezig was...

Lees ook

Er zijn heel wat voedingsmiddelen die je stofwisseling in de war kunnen brengen. Hierdoor kun je (zonder dat je dit wil) veel aankomen in gewicht. Denk hierbij aan suiker, bewerkt voedsel, verzadigd vet, frisdrank en niet-biologisch (rood) vlees. Maar wist je eigenlijk ook dat er ‘gezonde’ producten zijn die je stofwisseling flink in de problemen kunnen brengen? 

Plantaardige vetten 

Volgens voedings- en gezondheidscoach Madeline Shaw kunnen de plantaardige vetten uit zonnebloemen en canola-olie een negatief effect op de gezondheid hebben. “Deze gangbare oliën worden vooral gebruikt om mee te koken. Ze bevatten gehydrogeneerde oliën die de oorzaak kunnen zijn van (kleine) ontstekingen in het lichaam, waardoor de hormonen en stofwisseling flink in de war kunnen raken.” 

Welke olie je dan beter kunt gebruiken? Volgens Shaw kun je beter gaan voor kokosvet of avocado-olie. Deze zouden niet alleen beter zijn voor je hormoonhuishouding en je stofwisseling, maar kunnen ook nog eens helpen bij de verbranding van buikvet!

Lees ook: Waarom je altijd nog plek hebt voor een toetje

Bron: NewBeauty, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook