Bewezen: ijs als ontbijt is goed voor je hersenen

Haal die Ben & Jerry's maar snel uit de vriezer! Dit is toch het beste nieuws dat je vandaag gaat krijgen?

Uit een Japans onderzoek is gebleken dat het eten van ijs bij het ontbijt kan zorgen voor meer alertheid en mentale prestaties gedurende de dag. Is dit niet het beste nieuws dat je vandaag gaat horen? Maar hoe zit dat eigenlijk?

Ice ice baby

Yoshihiko Koga, een professor aan de Kyorin Universiteit in Tokio, heeft een aantal proeven uitgevoerd waarbij het onderzoeksdoel was om te kijken hoe de hersenen reageren op ijs meteen na het wakker worden. De proefpersonen moesten een aantal testen op de computer volbrengen om de hersenactiviteit te meten. De proefpersonen waren verdeeld in een groep met mensen die wel ijs hadden gegeten tijdens het ontbijt en in een groep met mensen die geen ijs hadden gegeten. 

Bij de les blijven

Uit deze test bleek inderdaad dat de proefpersonen die ijs hadden gegeten een veel sneller reactievermogen hadden én meer vermogen om informatie op te slaan dan de proefpersonen die geen ijs hadden gegeten. Hoe dit kan? Volgens de onderzoeker komt dit omdat de hersenen “shock” seintjes krijgen door de koude temperatuur van het ijs. Door deze shock seintjes worden de hersenen een stuk alerter dan wanneer je iets warms drinkt.

Het hele onderzoek lezen? Dat kan hier.

Lees ook: Zien: Acteur Jonah Hill is waanzinnig veel afgevallen

Bron: Telepgraph, Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws