Zo veel water zou je per dag écht moeten drinken

Vergeet die standaard twee liter of 8 glazen: Hier zou je je volgens onderzoekers aan moeten houden!

Lees ook

Al jarenlang wordt er gedacht dat je per dag twee liter water zou moeten drinken om gezond te blijven. Uiteraard is het nodig om veel water te drinken zodat je goed gehydrateerd blijft en alle afvalstoffen snel uit het lichaam kunnen worden getransporteerd. Toch is het volgens experts bij lange na niet nodig om twee liter water per dag te drinken. Voedingsdeskundige Jessica Fishman vertelt over haar bevindingen aan SELF Magazine. 

Waterig

“De behoefte aan vocht is bij ieder lichaam anders. Dit hangt af van de leeftijd, geslacht, mate van activiteiten en inspanning en zelfs waar je woont zijn allemaal factoren die bepalen hoeveel vocht jij als persoon nodig hebt. Daarnaast verschilt het ook nog van dag tot dag, omdat je de ene dag misschien niet veel doet, en de andere dag bijvoorbeeld sport. Als je meer voedsel eet waar ook vocht in zit, zoals fruit, dan heb je automatisch ook minder vocht nodig dan wanneer je alleen droge crackers eet,” aldus Fishman.

Behoefte

Volgens Self Magazine is die aangeraden twee liter water dan ook niet hetgeen dat je daadwerkelijk op moet drinken aan glazen water, maar hoeveel je in totaal binnen moet krijgen, inclusief het vocht uit je voedsel. Zij raden dan ook aan om gewoon naar je lichaam te luisteren. Drink wanneer je dorst heb en eet wanneer je honger hebt. Zo zul je merken dat je lichaam meer vocht nodig heeft als je hebt gesport of als je zout hebt gegeten. Wil je net even dat beetje extra doen om goed te hydrateren en om je afvalstoffen uit je lichaam te werken? Dat is het natuurlijk altijd een goed idee om een paar extra glazen water te drinken! 

Lees ook: 5 dingen waardoor je haaruitval zou kunnen krijgen

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook