3 Manieren om je optisch slanker te kleden

1. Dit type broek is het meest flatterend

Lees ook

We hebben allemaal wel eens te veel gegeten of staan op met het gevoel dat er wel een kilo’tje af mag. Speciaal voor die dagen zijn er speciale manieren om je te kleden, zodat je optisch slanker lijkt. We hebben de vijf beste kleding-tips voor een rijtje gezet, zodat je stiekem altijd een optisch maatje van je kleding af kunt snoepen!

1. Een broek met wijd uitlopende pijpen 

Een flared of een bootcut jeans is een broek die bij de bovenbenen aansluit en aan de onderkant vanaf de knie uitloopt. De donkere variant van deze broeken is erg flatterend en geeft ook een verlengend effect van de benen volgens mode-expert Jill Martin. Maak het af met een kort jasje of een mooie top en klaar is kees! 

2. Langer makende kleding 

Volgens stylist Robert Verdi maken wijde kledingstukken je niet altijd slanker. Je kunt vaak beter voor langere kledingstukken kiezen, zoals een langer vest. Hierdoor oog je langer en vaak ook slanker. 

3. Stoffen met structuren en/of printjes

Door verschillende vormen en prints in de kleding terug te laten komen, kan het afleiden van de vorm van je figuur, als dat is wat je wil. Kies bijvoorbeeld voor een jurk met een accent op de taille als je daar het liefst de aandacht op wil leggen, en af wilt leiden van je probleemzones. 

Lees ook: Waarom een dikke laag make-up eigenlijk wél goed is voor je huid

Bron: Women’s Health UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook