Zo kom je sneller van die jeukende muggenbult af

Halleluja!

Lees ook

De warme temperaturen van nu zijn natuurlijk heerlijk, maar het brengt ook iets naars met zich mee: muggen. Slaap je een nacht met het raam open of zit je een avond op het terras, dan zit de kans er dik in dat je daarna achterblijft met muggenbulten over je hele lichaam. Toch is er een oplossing, zo meldt Marie Claire

De oplossing

Waarschijnlijk zet je als vele anderen een kruisje erin met je nagel, maar voor de rest is het wachten geblazen tot de jeukende bultjes vanzelf verdwijnen. Of niet, want een Amerikaanse dermatoloog onthult aan Popsugar zijn geheim tegen een muggenbeet: Vicks Vaporub.

Normaal gesproken gebruik je dit product op de rug en borst als je verkouden bent. Maar volgens Neal Schultz zorgt het er bovendien voor dat muggenbulten sneller verdwijnen en de jeuk afneemt. “De menthol, kamfer en thymol in Vicks Vaporub hebben een pijnstillende werking als je ze op de huid aanbrengt”, legt hij uit. “Muskaatolie werkt tegen de bult en de roodheid.”

Het goedje werkt niet alleen als de bulten er al zitten, de cederhoutolie die erin zit zou de muggen op afstand houden. Win-win!

Lees ook: Dit zou je moeten eten voor je workout

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook