Fitgirl photoshopt eigen body om te laten zien hoe onrealistisch foto’s zijn

Wow, shocking!

Lees ook

Onlangs deelde model Iskra Lawrence al bewerkte foto’s van zichzelf om in kaart te brengen wat Photoshop kan doen met de realiteit. We denken alleen maar ‘perfecte’ lichamen te zien in reclamecampagnes en op Instagram, maar niets blijkt minder waar, zo meldt Marie Claire.

Niets is wat het lijkt

Ook fitgirl en psychologe Stacey Lee wil het effect van fotobewerking in beeld brengen en dat we niet altijd direct moeten geloven wat we zien. Dat is de reden dat Stacey haar foto’s bewerkt en naast de echte beelden zet. “We worden iedere dag blootgesteld aan foto’s die niet realistisch zijn. Zelfs kleine aanpassingen in foto’s kunnen al een verschil maken”, aldus Stacey. “Eigenlijk zegt dit dat je niet genoeg bent en je dat nooit zal zijn.”

Zien

Zodra ze zelf stopte met het volgen van Instagram-accounts waarbij overduidelijk Photoshop werd gebruikt, kreeg haar zelfbeeld een enorme boost. Dit wil ze haar volgers meegeven met de bewerkte en onbewerkte foto’s van zichzelf. En dat wordt haar in dank afgenomen. “Je hebt er hard voor gewerkt, just rock it!”, schrijft iemand. Een andere volger vult aan: “Ik vind het geweldig wat je doet, vooral voor jongere meisjes en jongens.” Bekijk de beelden hieronder.

Lees ook: Video: Deze workout doe je gewoon vanuit je bed

 

 

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook