Dankzij deze 3 gouden tips krijg jij nooit meer zweetplekken

Heb jij dit weekend ook een festival? Dan zit hier voor jou vast de gouden tip tussen!

Lees ook

Altijd vervelend: Sta je net lekker te dansen op je favoriete nummer in de club of op een festival, heb je enorme zweetplekken onder je armen. Heb jij alle soorten deodorants al geprobeerd, was je je zo vaak als je kan en ben je ten einde raad? Dat is gelukkig helemaal niet nodig, want wij hebben de vijf gouden tips voor je geselecteerd tegen die vervelende zweetplekken! 

1. Gebruik geen deodorant

Deodorant is vaak gemaakt om geurtjes te verbloemen, maar jij wilt natuurlijk het liefst het vocht tegengaan. Hiervoor moet je een antiperspirant gebruiken. Dit gaat de zweetproductie tegen, en daardoor kun jij zorgeloos dansen! 

2. Kies de goede kleding

Als je regelmatig last hebt van zweetplekken, is het goed om op je kleding te letten. In synthetische stoffen heb je namelijk meer kans op zweetplekken dan als je katoenen kleding draagt. Daarnaast is de kleur ook iets om op te letten. In een grijs shirt zullen je zweetplekken veel meer opvallen dan wanneer je een donker of bijvoorbeeld een gestreept shirt draagt. 

3. Scheer je oksels

Wanneer je je oksels regelmatig scheert, en je de haartjes dus weghaalt, kan het zweet moeilijker onder je oksels blijven omdat het zich niet achter de haartjes kan verstoppen. Gladde oksels = frissere oksels! 

Lees ook: Yes! Zóveel calorieën verbrand je tijdens een festival

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook