Shocking: Deze vrouw is 72 jaar

Gelukkig onthult ze het geheim achter haar prachtige looks en lichaam!

Carolyn Hartz laat als geen ander zien dat schoonheid geen leeftijd kent. Ze mag dan wel 70 lentes jong zijn, maar ze heeft de looks en het lichaam waar velen jaloers op zijn. In een interview met Daily Mail licht ze een tipje van de sluier op over haar levensstijl, zo schrijft Grazia.nl

Sugar free

Haar bijzonder strakke lijf heeft ze te danken aan een – naar eigen zeggen – suikervrij dieet. De vrouw schrapte bijna 30 jaar geleden haar suiker uit het dieet, in plaats daarvan gebruikt Hartz de vervanger xylitol. “Onderzoek heeft uitgewezen dat obesitas in Australië op een alarmerend hoog niveau staat. Vaak is suiker de boosdoener. Mijn lichaam is nu al 28 jaar suikervrij. In het begin was dat heel moeilijk, want ik was er echt aan verslaafd.” 

“Die mentaliteitswijziging is volgens mij een van de belangrijkste redenen dat ik nu nog gezond en fit ben. Ik let er ook op dat ik bij elke maaltijd genoeg proteïnen naar binnen werk. Vooral bij het ontbijt is dat belangrijk, zo stop je het hongergevoel.” En nog een belangrijke tip: “Blijf vooral eten en drinken wat je lekker vindt, maar doe het met mate.”

Glas halfvol

Ook haar positieve levensinstelling zou bijdragen aan eeuwige jeugd van drie. “Ik ben een optimist, voor mij is het glas water altijd halfvol. Je kan dat belachelijk vinden, maar weermannen zouden toch beter zeggen dat het een deels zonnige dag wordt in plaats van deels bewolkt? De kijkers zouden daar gelukkiger van worden.”

Voor twintigers en dertigers heeft Hartz tot slot belangrijke raad in petto. “Maak jullie nog geen zorgen over jullie leeftijd, daar zijn jullie nog veel te jong voor. Luister niet naar doemdenkers, wees jezelf. Aanvaard dat niet alles perfect loopt en grijp het leven met beide handen vast. Falen bestaat niet, het is enkel maar een opstapje naar succes.En het belangrijkste: train jezelf om het glas halfvol te zien. De dag is deels zonnig, niet deels bewolkt!” Bekijk HIER nog meer foto’s van Carolyn!

Lees ook: 7x feiten over een spiraal die je moet weten

Bron: Grazia, Beeld: iStock

Laatste nieuws