Afvallen? Dan moet je dit als ontbijt eten

Dat we goed moeten ontbijten, weten we inmiddels wel. Maar wat voor ontbijtje moet je maken als je af wilt vallen? Wij hebben het antwoord voor je

Lees ook

Dat we goed moeten ontbijten, weten we inmiddels wel. Maar wat voor ontbijtje moet je maken als je af wilt vallen? Wij hebben het antwoord voor je. Volg de volgende vijf ontbijtregels, en je bent klaar om iedere slanke dag te beginnen! 

1. Eet genoeg proteïnen

Volgens een studie die gepubliceerd werd in de ‘American Journal of Nutrition’ zitten mensen die een ontbijt eten dat rijk is aan proteïnen langer vol en snacken ze minder gedurende de dag en ’s avonds. Vrouwen zouden zo’n twintig gram proteïnen binnen moet krijgen ’s ochtends.  

2. Ga voor vezels

Eet échte voeding. Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, vertragen de spijsvertering. Daardoor zit je langer vol en heb je meer energie. Daarnaast zorgen ze voor een plattere buik, omdat je spijsvertering een boost krijgt. Win-win! Neem bijvoorbeeld een volkoren boterham of cracker of een stuk fruit. Die zitten boordevol vezels. 

3. voeg groenten toe

Als het om ontbijt gaat, focussen we ons niet genoeg op groenten en fruit. Voeg wat spinazie toen aan je omelet of maak eens een groene smoothie. Lekker én gezond!

4. Kies voor gezonde vetten

Je kunt je spijsvertering ook vertragen door gezonde vetten binnen te krijgen. Gezonde vetten zorgen ervoor dat je voldoende energie hebt om de ochtend door te komen. Voeg bijvoorbeeld noten toe aan je smoothie of omelet. 

5. Ga eens voor iets anders

Ontbijt hoeft niet per se ‘ontbijt’ te zijn. Eet eens taco’s met ei of met bonen en groenten of voeg stukjes appel en kaneel toe aan je Griekse yoghurt. Kortom: probeer te variëren. 

Lees ook: Ook zo’n last van hooikoorts? Dit kun je ertegen doen

Bron: Women’s Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook