Dit is de reden waarom je bilspieren niet groeien

Ook al sport je je suf.

Lees ook

Je werkt je regelmatig in het zweet in de sportschool en je doet tálloze squats. Toch groeien je bilspieren volgens jou niet hard genoeg. Dat kan natuurlijk aan veel dingen liggen, maar als je deze veelgemaakte fouten oplost, kom je al een heel eind.

1. Je doet steeds hetzelfde
Als je dezelfde oefeningen met dezelfde gewichten blijft herhalen, zullen je bilspieren niet verder groeien. Dat komt doordat je lichaam zich aanpast aan de oefeningen die je doet. Daarom heb je regelmatig een nieuwe impuls nodig, bijvoorbeeld door variatie in het aantal herhalingen, gewicht én het soort oefeningen. Trainers in de sportschool kunnen een goed, gevarieerd programma opstellen dat bij jouw lichaam past. Kost soms wat extra, maar dan train je wél effectief.

 2. Je doet de verkeerde oefeningen
De squat en leg press zijn prima oefeningen om je billen mee te trainen, maar stiekem doen je beenspieren tijdens deze oefeningen ook een groot deel van het werk. Focus je daarom liever op bilspieroefeningen die écht puur op je billen gefocust zijn, zoals de hip thruster.

3. Je zit simpelweg teveel
Als je teveel zit op een dag kunnen je billen platter gaan lijken, vanwege te stijve spieren rondom je achterwerk. Daarom doe je er goed aan om regelmatig even op te staan en het liefst een aantal korte bilspieroefeningen te doen. Daar geen tijd voor op het werk? Een van de meest underrated oefeningen voor de bilspier is traplopen. Simpel, goed voor je conditie én je booty.

Lees ook: Video: supersnelle work-out voor prachtige billen >

Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.