Kun je niet slapen? Doe het tegenovergestelde van wat je denkt

Niets zo vervelend als eindelijk mogen slapen en dan niet in slaap kunnen vallen. Grrr, daar ga je dan, van schaapje #1 naar #357. De gouden tip?

Lees ook

Niets zo vervelend als eindelijk mogen slapen en dan niet in slaap kunnen vallen. Grrr, daar ga je dan, van schaapje #1 naar #357. De gouden tip? Doe het tegenovergestelde van wat je denkt.

Eyes wide open

Vooral wanneer we de volgende dag een belangrijke meeting hebben, een moeilijk email moeten beantwoorden of juist héél vroeg op moeten, lijkt het plots onmogelijk om in slaap te vallen. En dat terwijl je de hele dag zo moe was… Wat volgt is het wegkijken van de klok, woelen en draaien en na 3 uur beseffen dat je nog stééds klaar wakker in bed ligt. Maar volgens nieuw onderzoek van de Universiteit van Glasgow is gebleken dat éxact het tegenovergestelde van slapen juist helpt: je ogen open houden. 

Fysiologisch proces

Dit zou alles te maken hebben met het feit dat slaap een onwillekeurig fysiologisch proces is, dat betekent dat je het niet kunt controleren met bovengenoemde inspanningen. Dus wanneer je jezelf in slaap wilt forceren, ben je eigenlijk bezig jezelf wakker te houden. In plaats daarvan kun je beter je ogen voor een paar minuten openen en stoppen met stressen om het feit dat je nog niet slaapt. 

Lees ook: Deze zomer BH gaat viral dankzij haar perfecte oplossing

Bron: Pure & Wow, beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook