Zo voorkom je de meest voorkomende badpak blunders

Het badpakken-seizoen is officieel geopend, dus het is tijd om te laten zien wat je in huis hebt. Durf jij de one-piece swimming suit nog niet helemaa

Lees ook

Het badpakken-seizoen is officieel geopend, dus het is tijd om te laten zien wat je in huis hebt. Durf jij de one-piece swimming suit nog niet helemaal aan? Onze lijst met tips helpt je!

1. Waxen in plaats van scheren

Wellicht heb je er nog niet bij stilgestaan, maar badpakken leggen nu eenmaal meer de nadruk op je kruis dan gewone bikini’s. Bikini’s zitten vaak lager, terwijl badbakken je heilige zone graag omhoog en glad trekken. Maar dan moet de boel wel glad zijn. Beperk daarom het risico op ingegroeide haartjes en ga voor waxen in plaats van scheren.

2. Voorkom de camel toe

Liplezen kan leuk zijn, maar in het geval van badpakken en je kruis wil echt iemand weten wat je te zeggen hebt. Kies daarom voor een badpak dat écht goed zit, in plaats van een badpak dat je om de 5 seconden goed moet trekken. 

3. Koop geen wedgie suit

Kylie Jenner komt er misschien mee weg, maar eigenlijk staan wedgie suits niemand goed. Dit zijn de hooguitgesneden badpakken waarbij je hele heupbot wordt geëxposeerd. Hierbij worden de verhoudingen van je lichaam uit verband getrokken en kunnen bovendien je schaamlippen er ieder moment uitvallen. Als je zoveel bloot wilt showen, kun je net zo goed naakt gaan, toch?

4. Wees selectief met de opdruk

Badpakken zijn dé zomer musthaves van 2017 en dus komen ze in alle soorten en maten. De wereld om je heen – hallo, mannen – moeten nog wennen aan dit alternatief van de bikini, dus wees daarom een beetje selectief met de opdruk. Slogans als bae watch en birthday suit lokken opmerkingen uit…

 

 

5. Ken je lichaam

Hoewel een badpak méér lichaam bedekt dan een bikini, wil dat niet zeggen dat je daarom zomaar overal mee weg komt. Sterker nog, een badpak kan juist nog meer blootstellen. Wanneer je grote borsten hebt, wil je geen badpak kopen waarbij ze continu eruit dreigen te vallen. Kies daarom niet voor kruislingse schouderbanden als je een zware decolleté hebt. De wet van de zwaartekracht is recht naar beneden en als je iets kruist zullen je borsten niet goed op hun plaats blijven. Kruislings is wel weer geschikt als je last van afzakkende schouderbandjes hebt.

6. Let op je tanlines

Een badpak bedekt meer lichaam dan een bikini, dus er zal ook een groter deel van je lichaam niet meekleuren met de rest. Houd hier rekening mee, past dit bij je lichaam?

7. Koop een badpak dat je ook kan dragen naar de club

Badpakken zijn eigenlijk exact bodysuits, dus als je echt geld wilt spenderen aan een badpak, koop er dan eentje die je dag en nacht kunt dragen. 

8. Let op chloor

Zwem je vaak in zwembaden? Kies dan voor een chloorresistent badpak. Dit materiaal gaat beter om met agressieve stoffen als chloor en zoutzuur dat vaak in zwembadwater zit. Deze stoffen kunnen het elastiek in het badpak aantasten met als gevolg dat, na een relatief korte tijd, het badpak op sommige plekken als onderrug, bilnaad en tussen de borsten dun wordt en doorschijnt. En dat willen we niet!

Lees ook: Deze zomer BH gaat viral om haar perfecte oplossing

Bron: Galore, beeld: iStock

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook