Waarom de eerste 1,5 km tijdens het hardlopen het zwaarst is

Maar het daarna makkelijker wordt.

Lees ook

In de winter is het enigszins nog voor te stellen dat je geen zin hebt in een rondje park, maar nu het warme weer is aangebroken is het heerlijk. Maar wanneer je eenmaal je sportoutfit en schoenen hebt aangetrokken, valt het je toch zwaarder dan verwacht. Dat gevoel is niet heel gek, aangezien er een aantal redenen zijn waarom het begin het zwaarst is.

Opwarmen 

Volgens Women’s Running is vooral de eerste 1,5 kilometer het aller zwaarst, omdat je spieren dan nog aan het opwarmen zijn. Dit resulteert in het zwaarder adem halen en het zoeken naar de juiste snelheid. Waardoor je nog niet precies weet wat de juiste snelheid is, begin je eigenlijk altijd te snel of te hard, en heb je pas na 1,5 kilometer de smaak te pakken. 

Mentaal

Daarnaast is het jezelf ervan overtuigen om te gaan rennen en het ook daadwerkelijk doen ook nog een dingetje. Wanneer je eenmaal ready bent, moet je jezelf eigenlijk nog mentaal voorbereiden. Helemaal als je jezelf hebt voorgenomen om een flink eind te gaan lopen. Heb je het dus zwaar en denk je dat je echt niet meer kan? It will get easier…

Lees ook: Waarom je moet hardlopen

Bron: Women’s Running Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook