Wat is beter: een airfryer of frituurpan?

Er kan er maar één de winnaar zijn...

Een normale frietpan is tegenwoordig not done in de keuken, want een airfryer zou een véél betere optie zijn. Je hebt geen intense frituurlucht, zou er veel meer dingen in kunnen bereiden én het is makkelijker schoon te maken. De airfryer is in veel huishoudens favoriet, al zit er wel een pittig prijskaartje aan. Toch zijn de meningen over de nieuwste hype verdeeld en is niet iedereen overtuigd, want is de airfryer wel echt zo goed als iedereen zegt?

Minder vet 

Gelukkig is er inmiddels ook al onderzoek gedaan naar de verschillen tussen de twee, waaruit is gebleken dat de airfryer wel degelijk meer voordelen heeft. Zo gebruikt het apparaat maar liefst 70 procent minder vet om producten te bereiden, wat ervoor zorgt dat je per 100 gram 45 calorieën minder binnenkrijgt, zo meldt het onderzoek van European Journal of Lipid Science and Technology.

Knapperig 

Al hoewel dat natuurlijk al een dik pluspunt is, blijken er nog meer voordelen aan een airfryer te zitten. De ‘nieuwe’ frituurpan maakt minder antioxidanten als vitamine C kapot en ook de smaak blijkt voor velen net zo lekker als de knapperige friet uit de ouderwetse frituurpan. Je bent dus ten eerste gezonder bezig en levert niet in op de smaak, wat de airfryer toch de ultieme winnaar maakt.

Uiteraard kan het zijn dat jij wel degelijk verschil merkt, maar hé, het is in ieder geval het proberen waard. Mocht je nou voor helemaal een gezonde optie willen gaan, kies dan voor zoete aardappelfriet met een zelfgemaakt sausje op basis van yoghurt. Super lekker én healthy proof, yum!

Lees ook: 5x supergezonde frieten

Bron: Women’s Health Beeld: iStock 

Laatste nieuws