Last van wrijving tussen je benen? Zo voorkom je het!

Van je favoriete primer tot aan een oude panty.

Lees ook

De warme temperaturen hebben ook eindelijk ons land bereikt, waardoor we eindelijk weer jurkjes, rokjes en open schoenen aan kunnen. Toch veroorzaakt dit wel de nodige irritaties en uitslag aan de binnenkant van de bovenbenen, aangezien ze continu tegen elkaar wrijven tijdens het lopen. Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks, zonder dat je je favoriete zomeroutfits niet meer aan kan.

Smeer met een primer

Het is het ideale product om je make-up de hele dag te laten zitten, maar kan ook een wondermiddel zijn voor te bovenbenen. De meeste primers bevatten namelijk siliconen, waardoor er een soort laagje op je benen komt. Hierdoor zal je minder snel gaan zweten, wat ook weer bevorderlijk werkt voor de wrijving tussen je benen.

Ga in de weer met een oude panty

Niet iedereen heeft de perfecte shapewear in huis, maar met een panty en een schaar kom je al een heel eind. Knip een oude panty af, zodat je het als ‘broekje’ onder een driekwart rok of jurk aan kan trekken. Zorg er wel voor dat je ‘em niet te hoog afknipt – iets boven je knieën is het beste – aangezien die andere gaat oprollen.

Probeer geen spijkerbroekjes te dragen

Het staat leuk en zit ook best lekker, maar is wel een boosdoener voor de wrijving tussen je bovenbenen. Het is namelijk de ruwe stof die zorgt voor het pijnlijke gevoel, wat uiteindelijk zorgt voor irritatie. Mocht je de broekjes toch graag willen dragen, trek dan een boyfriend short aan. Deze zit iets losser om je benen, waardoor je er minder last van hebt.

Gebruik een deodorantroller

Rol er even mee op de binnenkant van je bovenbenen et voilà, je zult merken dat je veel minder last zult hebben van irritaties of wrijvingen. Enne, het ruikt ook nog eens enorm fris.

Draag lekkere wijde kleding

Sowieso is het erg fijn om tijdens de zomermaanden losse kleding te dragen, aangezien het nadeel met strakke kleding is dat het zo snel aan je lichaam ‘vastplakt’. Sla dus lekker veel zwierige rokjes en jurkjes in, want dat zit pas écht lekker. 

Lees ook: 5 Tips om sneller bruin te worden

Bron: Women’s Health Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook