5 Dingen waar je je levensduur mee verlengt

Waarschijnlijk doe je sommige dingen al onbewust.

Uiteraard wordt de levensduur van je eigen leven door nog veel maar factoren bepaald, maar het kan natuurlijk geen kwaad om het een extra steuntje in de rug te geven. Professor Sanjiv Chopra van de Harvard Medical School geeft je in zijn nieuwe boek The Big Five de nodige tips voor een goede gezondheid en een langer leven.

Levensduur

Drink een kop koffie

In een interview met Health gaf hij al eerder aan dat het favoriete ochtenddrankje van velen een soort wondermiddel is. Zo is uit onderzoek gebleken dat koffiedrinkers een lager risico hebben op diabetes, de ziekte van Parkinson en leverkanker. Hoewel het niet precies is gebleken dat de koffie hiervoor zorgt, heeft het wel iets met de levensstijl van deze mensen te maken. Wel belangrijk is dat de koffie niet te heet en de hele dag door drinkt.

Zorg dat je voldoende beweegt

Het is voor vrijwel iedereen bekend dat sporten gezond voor je is, of je er nou van houdt of niet. Volgens dr. Chopra helpt het al als je elke week ongeveer 150 minuten wandelt. Maar eigenlijk maakt het niet heel veel uit wat je doet, maar vooral dat je het ook daadwerkelijk doet. Twijfel je dus nog over dat rondje hardlopen vanavond? Wij zeggen: trek je sportoutfit aan en ga!

Neem je vitamine D

Er zijn namelijk genoeg mensen die dit veel te weinig binnenkrijgen. Zo vertelt dr. Chopra dat het enige supplement wat hij neemt een vitamine D pil is en hij het iedereen kan aanraden.

Eet wat noten

En dan bedoelt hij uiteraard niet de gezouten versie. Een handje noten per dag zou het risico op hartfalen, beroertes en een vroege dood verminderen. Wel is het van belang dat je ook hier niet te veel van neemt en voor de gezonde variant gaat.

Mediteer

Je kan het misschien een beetje zweverig vinden, het doet wel veel goeds voor je gezondheid. Doordat je er minder gestrest van wordt, zou het bevorderlijk voor de levensduur zijn. Hij raadt dan ook aan om het twee keer per dag voor ongeveer 15 minuten te doen. 

Lees ook: Onderzoek toont aan: Door kaas blijf je langer leven

Bron: Health Beeld: iStock

Laatste nieuws