Dit zijn de geheimen van vrouwen die nooit moe zijn

Al is het ook heel normaal om soms even nergens zin in te hebben.

Lees ook

De één verlangt op het moment dat ze opstaat alweer naar bed, de ander heeft ’s ochtends vroeg al een hardloopsessie achter de rug. Waar vooral de laatste energie voor tien lijkt te hebben, zijn er ook genoeg vrouwen die altijd moe zijn. Niets zo vervelend als je volledig energieloos te voelen. Oftewel, hoe doen de vrouwen die nooit moe lijken te zijn dat toch altijd?

8 Tips

1. De frisse lucht doet veel goeds

Hiermee bedoelen we niet gelijk dat je tien rondjes in het Vondelpark moet gaan lopen, van alleen een wandeling naar de supermarkt knap je al op. De frisse lucht doet namelijk wonderen, vooral wanneer je helemaal ‘op’ bent.

2. Plan af en toe een digitale detox in

In de wereld van nu lijkt iedereen 24/7 bereikbaar te willen zijn, want je zou toch maar net iets belangrijks missen. Naast dat het ook goed is voor je telefoon om ‘em af en toe met rust te laten, krijg je er zelf ook een beter gevoel aan. Zet bijvoorbeeld een uurtje per dag even je telefoon uit en je zult zien dat het helpt.

3. Drink veel water

Misschien vind je het veel lekkerder om de hele dag koffie of frisdrank te drinken, maar erg gezond voor je lijf is het niet. Probeer het grootste gedeelte van je dag water te drinken, zodat je gehydrateerd blijft en een stuk gezonder bezig bent.

4. Plan elke dag even een ‘me-time’-momentje in

Lees een halfuur een boek, ga even een stukje door de stad lopen, neem een bad… Wanneer je even puur iets voor jezelf doet in plaats van voor een ander, zal je merken dat je energiepijl flink omhoog schiet.

5. Kijk zo nu en dan een kattenfilmpje

Het klinkt misschien een beetje apart, maar de cijfers liegen er niet om. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een vrouw na het kijken van een kattenfilmpje van ongeveer drie minuten, er weer volop tegenaan kan. En daarbij zijn ze ook nog eens heel erg schattig.

6. Ga regelmatig naar de sportschool

Je hoeft je echt niet elke dag in het zweet te werken, maar probeer regelmatig eens een lesje in de sportschool mee te pakken. Vooral wanneer je dit in de ochtend doet, krijg je er een enorme oppepper van. Weg met al die stress!

7. Focus je op iets leuks

Denk niet na over het feit dat je misschien nog zes uur lang moet werken, maar focus je bijvoorbeeld op dat leuke diner met vrienden die je hebt uitgenodigd. Wanneer je iets leuks in het vooruitzicht hebt, maakt dit de dag een stuk dragelijker.

8. Niet alles is wat het lijkt

Ook vrouwen die altijd fit en vrolijk zijn, hebben het weleens zwaar. Er is geen één vrouw die nooit moe is, dus het geeft niks als je af en toe even nergens zin in hebt. Zolang het gevoel maar niet te lang blijft aanhouden, is het vrij normaal om er af en toe even doorheen te zitten. Doe een dutje, ga iets leuks doen, of doe één van de andere bovenstaande punten en je bent weer helemaal jezelf. 

Lees ook: Waarom we moe zijn na het weekend

Bron: Libelle Beeld: iStock 

 

Laatste nieuws

Zie ook