Zo maak je gekristalliseerde honing weer vloeibaar

En is die weer zo goed als nieuw.

Een beetje honing bij je thee of in je kwark, maakt het altijd net even lekkerder. Wanneer je de honing uit de kast haalt, blijkt een gedeelte te gekristalliseerd te zijn, waardoor de fles vaak in de prullenbak belandt. Dat is vanaf nu niet meer nodig, want er zijn een aantal trucjes waardoor jij je geliefde honing weer vloeibaar maakt.

Honey, honey 

Stap 1: Doe de honing in een glazen pot.

Stap 2: Stop de pot in de magnetron.

Stap 3: Zet de magnetron steeds 30 seconden aan op de ontdooistand.

Stap 4: Kijk na 30 seconden of de honing vloeibaar is en dan vooral aan de oppervlakte.

Stap 5: Zet de honing hierna nog 15 tot 30 seconden in de magnetron en vergeet niet na elke sessie even te roeren.

Mocht je dit iets te veel gedoe vinden, dan zou je het ook nog met warm water kunnen proberen. Ook hierbij is het belangrijk dat je de honing eerst in een glazen pot stopt.

Stap 1: Vul een grote pan met water en verwarm deze tot het 35 à 40 graden is en haal de pan van het vuur.

Stap 2: Maak de pot voorzichtig open en zet het in het water.

Stap 3: Wacht tot het warme water de suikerkristallen gaat afbreken aan de randen van de pot.

Stap 4: Roer de honing af en toe door om het proces te versnellen.

Stap 5: Haal de pot er weer uit als het helemaal vloeibaar is.

Et voilà, je honing is weer zo goed als nieuw!

Lees ook: 5 Voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezond eetpatroon

Bron: Wikihow Beeld: iStock 

 

Laatste nieuws