Zo houd je je eetbuien onder controle

Voor wanneer je weer de hele koekjestrommel of zak chips hebt leeggegeten.

Lees ook

Je hebt je de hele dag voorbeeldig gedragen, maar rond een uurtje of vier verlang je stiekem naar een zak chips of chocoladereep. Iedereen kent het gevoel wel, je weet dat je het niet moet doen, maar kan de verleiding toch niet weerstaan, wat resulteert in een ernstige eetaanval. Toch zijn er een aantal dingen die je kunnen helpen om de verleidingen met gemakt te kunnen weerstaan.

 Wacht 10 minuten

Wanneer je zin hebt in iets lekkers, ben je al snel geneigd om het ook daadwerkelijk te pakken. Probeer even tien minuten te wachten, vaak gaat het gevoel dan vanzelf weg.

Neem een gezonde snack

In plaats van naar de eerste de beste snackautomaat te rennen, kan je beter kiezen voor een gezond tussendoortje. Probeer een appel met notenpasta of een paar stukjes komkommer met hummus.

Zorg dat je genoeg eten meeneemt

Wanneer je te weinig eten naar bijvoorbeeld je werk meeneemt, is het heel verleidelijk om te gaan snoepen. Zorg dus dat je genoeg gezonde snacks meeneemt, zodat je niet in de verleiding wordt gebracht.

Eet het!

Verlang je nou echt al heel de week naar een lekkere brownie, neem ‘em dan gewoon lekker. Wanneer je jezelf te veel ontneemt, zullen je cravings alleen maar groter worden. Met jezelf af en toe verwennen is niks mis.

Lees ook: Dit wil je nu in huis hebben: unicorn chocolade

Bron: Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook