Waarom een rustige wandeling net zo effectief is als hardlopen

En je dus niet per se flink hoeft te zweten.

Lees ook

Wanneer je eenmaal in de sportschool te vinden bent, ga je er ook helemaal voor. Een work-out gaat dan ook gespaard met flink wat zweet, waardoor je het gevoel hebt dat je echt wat heb uitgevoerd. Toch is een flinke zweetsessie niet per se beter dan een rustige wandeling.

Onderzoek

De University of Connecticut voerde onder 419 proefpersonen een onderzoek uit, waarbij een week lang hun bewegingen in de gaten werden gehouden. Daarnaast moeten ze allerlei vragen over hun gewoontes, pijngevoelens en stemming beantwoorden. Uit het onderzoek bleek ten eerste dat mensen die bewegen gelukkiger waren dan de mensen die op een dag veel moesten zitten, maar dat het ook niet per se nodig is om dit heel intensief te doen.

Humeur

Zo bleek uit het onderzoek dat een lichte activiteit als twintig minuten wandelen meer net zoveel voordeel oplevert dan dat je een stuk gaat hardlopen. Er was namelijk geen verschil te zien tussen hun humeur, al hebben wandelaars wel minder vaak last van pijn. Mocht je dus niet zo heel veel zin hebben in een keiharde training, dan is een aantal wandelingen per dag (denk aan je lunchpauze, de hond uitlaten etc.) ook een prima alternatief.

Lees ook: Wat er met je borsten gebeurt tijdens het hardlopen

Bron: Men’s Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook