Ben jij een enorme bankhanger? Dit zijn de gevolgen!

Ai! Dit is niet best...

Lees ook

Er is niet zo lekker als na een drukke week heerlijke een avondje op de bank door te brengen. Je loopt hoogstens op en neer naar de keuken en de wc, maar erg veel meer doe je op een luie dag niet. Toch is het niet per se bevorderlijk voor je gezondheid en richt het sneller schade aan je gezondheid, dan je misschien gedacht had.

Onderzoek

Waar je normaal gesproken 10.000 stappen per dag moet zetten, haal je dit tijdens een middagje bankhangen lange na niet. De University of Liverpool voerde dan ook een onderzoek uit bij 28 jonge en gezonde mannen, die twee weken lang slechts 1500 stappen per dag mochten zetten. Hierdoor mochten ze vooral niet te veel doen en weinig bewegen, eigenlijk hetgeen wat je tijdens een luie zondag ook doet.

Levensstijl 

Wanneer je gewend bent om juist veel te bewegen en een gezonde levensstijl aan te houden, sloeg deze nieuwe manier van leven enorm aan op hun gezondheid. Zo verloren ze gemiddeld maar liefst 360 gram aan spiermassa, steeg het vetpercentage bij alle mannen en werden ze vooral rondom hun middel zwaarder.

Gezondheid 

Volgens Dr. Dan Cuthbertson is deze levensstijl, waarbij je nauwelijks beweegt, dan ook erg slecht voor je gezondheid. “Zulke veranderingen kunnen leiden tot bijvoorbeeld diabetes type 2, hartproblemen en zelfs een vervroegde dood”. 

Af en toe een keer een middag op de bank vertoeven, moet natuurlijk gewoon kunnen. Probeer hier in ieder geval geen gewoonte van te maken en zorg ervoor dat je de dag erna gewoon weer voldoende beweegt.

Lees ook: Video: Deze workout doe je gewoon vanuit je bed

Bron: Men’s Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee weken niet sport

Zo raak je bijvoorbeeld al heel snel je kracht kwijt.
Sporten

7 Redenen dat je geen gewicht verliest ondanks veel sporten

Fanatiek aan het sporten, maar geen gewichtsverlies? Lees hier wat de reden kan zijn.
10x de grootste irritaties in de sportschool

De 10 grootste irritaties in de sportschool

Voor iedereen die op regelmatige basis aan apparaten in de sportschool hangt...
Suppen

6 Redenen waar suppen je nieuwe favoriete sport wordt

Check snel of deze uitdagende sport iets voor jou is.