Zo houd je je huis koel met hoge temperaturen

Even effectief als een airco, maar wel een stuk betaalbaarder

Lees ook

De zomer lijkt steeds dichterbij te komen en de temperaturen schieten dan ook omhoog. Waar je overdag de gordijnen zoveel mogelijk dicht houdt en ’s avonds alle ramen opengooit, is er ook trucje om het in je huis lekker koel te houden.

Sauna

Na al dat ellendige weer van de afgelopen periode hoor je ons zeker niet klagen, maar het is ook niet bepaald een pretje als het ook in je huis een sauna wordt. Hoewel je er alles aan doet om het binnen koel te houden, lig je ’s avonds in bed vaak alsnog te woelen door het warme weer. Een airco in je huis zou het probleem in één klap wegnemen, maar is wellicht net iets te duur. Gelukkig is er een goed alternatief die net zo goed werkt.

Zelfgemaakte ventilator

Daarnaast is het ook nog eens heel erg simpel, want het enige wat je nodig hebt is een ventilator en twee flessen water. Leg de twee flessen water een tijdje in de vriezer, zodat ze goed bevroren zijn. Zet ze daarna voor een ventilator et voilà, je hebt een zelfgemaakte airco. Misschien niet heel erg handig om de hele nacht laten draaien, want een stijve nek wil je natuurlijk ook niet.

Lees ook: 5x zo krijg je sneller bruine benen deze zomer

Bron: Tips en Weetjes Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook