Op deze manier val je makkelijker in slaap

En word je ook nog eens knapper wakker.

Lees ook

Een kop koffie of nog een uur op je telefoon zitten voor het slapen gaan, het is allemaal niet echt bevorderlijk voor je nachtrust. Het zorgt er vaak voor dat je ’s ochtends verstrooid wakker wordt en jezelf weer de belofte doet om het diezelfde avond helemaal naders te doen. Vaak komt daar dan weer niks van terecht, maar gelukkig zijn er een aantal simpele trucjes

Knapper

Volgens verschillende slaapexperts is er namelijk iets te doen aan je insomnia. Zij deelden hun trucjes met Men’s Health, waardoor jij morgenochtend niet alleen makkelijker in slaap valt, maar ook nog eens knapper wakker wordt.  

1. Maak een smoothie

Vervang je kop koffie of favoriete frisdrank voor een smoothie. Zo zitten er in onder andere Griekse yoghurt en amandelmelk veel belangrijke stoffen als calcium en magnesium, die je weer helpen om in de slaap te vallen. Voeg er ook nog wat zure kersen aan toe, want deze zorgen ervoor dat je nóg beter slaapt.

2. Zorg dat je een schrijfblok naast je bed hebt liggen

’s Nachts lig je vaak wakker door allerlei gedachtes die door je hoofd malen, waardoor je wakker blijft. Wat je dan het beste kan doen is je gedachtes opschrijven, zodat je je hoofd leegmaakt.

3. Laat je huisdieren tijdens het slapen uit je slaapkamer

Je vindt het misschien oh zo gezellig om samen met je trouwe viervoeter naast je te slapen, maar het maakt het wel lastiger om in slaap te komen. Ze hebben namelijk een andere biologische klok, waardoor jij wakker wordt wanneer zij in beweging komen.

4. Zorg dat je kamer koel is

Een temperatuur tussen de 17 en 19 graden is het meest ideaal om bij te slapen. Kou geeft namelijk een signaal af aan het lichaam, waardoor je lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen.

5. Ontspan je spieren

Een handig trucje is om je te focussen op het aanspannen en ontspannen van elke spiergroei in je lichaam, waarbij je dit elke keer ongeveer vijf minuten vasthoudt. Hierdoor word je hoofd op een gegeven moment leeg, waardoor je sneller in slaapt zult vallen.

Probeer jij ’t vanavond uit?

Lees ook: Onderzocht: Door hiermee te slapen, slaap je beter

Bron: Men’s Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.