Onderzoek: Dit effect heeft karnemelk op je gezondheid

'Melk is goed voor elk'.

Lees ook

Niet iedereen vindt het even lekker, maar gezond is het wel. Naast dat karnemelk in de Schijf van Vijf zit, doet het nog veel meer voor je lichaam. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat er heel wat pluspunten aan het drinken van het zuivelproduct zitten. Dat wordt de volgende keer dus een extra pak meenemen uit de supermarkt.

1. Het verkleint het risico op darmkanker

Wanneer je dagelijks 400 milliliter aan zuivelproducten drinkt of eet, verklein je daarmee het risico op darmkanker met ongeveer 15 procent. Ook zou het drinken van karnemelk het risico op borstkanker verkleinen, al meldt Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dat dit bewijs daarvoor flinterdun is. Wel zou het indirect het risico op het ontstaan van borstkanker verkleinen, aangezien het gezonde voedingsstoffen levert en bijdraagt een gezond gewicht.

2. Goed voor cholesterol- en vetgehalte en de bloeddruk

Om een verhoogd cholesterol, vetgehalte of bloeddruk te voorkomen, wordt aangeraden om in ieder geval niet te veel (verzadigd) vet binnen te krijgen. Een goede oplossing is dan om karnemelk te drinken, aangezien dit een gezonde zuiveldrank is en in een gezond voedingspatroon past. Uiteraard is te veel van iets nooit goed, dus probeer dit ook weer niet te vaak te nemen.

3. Het kan helpen tegen blaasontsteking

Zuivelproducten als karnemelk bevatten melkzuurbacteriën en andere probiotische bacteriën, die beide een positieve invloed hebben op de darmflora en het versterken van ons immuunsysteem. Hoewel het niet per se heel duidelijk is dat of karnemelk ook kan helpen om het voorkomen, helpt het er in ieder geval wel aan mee om de kans op een blaasontsteking te verminderen.

4. Het is goed voor je huid

Elke vrouw droomt van een mooie huid, waardoor we vaak in de verleiding komen om allerlei potjes en crèmes uit te proberen. Nergens voor nodig, aangezien er in karnemelk enorm veel gezonde voedingsstoffen zitten die ook nog eens goed voor je huid zijn.

Lees ook: Zijn smoothies en fruitsappen wel zo gezond?

Bron: Gezondheidsnet Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook