Met deze 6 tips verbeter je je stoelgang

Hebben jouw darmen ook af en toe moeite met de gang van zaken? Er zijn verschillende, makkelijke, tips waarmee je je stoelgang kunt verbeteren. Wij he

Lees ook

Hebben jouw darmen ook af en toe moeite met de gang van zaken? Er zijn verschillende, makkelijke, tips waarmee je je stoelgang kunt verbeteren. Wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet.

Veel mensen denken dat dagelijkse ontlasting een teken is van een goede stoelgang, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn genoeg mensen die geen problemen met ontlasting hebben, maar desondanks niet iedere dag naar de wc hoeven voor een ‘nummer 2’. Een goede stoelgang betekent eigenlijk gewoon een probleemloze, regelmatige toiletgang. Met deze tips doe je jouw darmflora al snel een plezier:

Ga er goed voor zitten

Je hebt er vast al eens van gehoord. Van die toiletten langs de Franse autosnelweg die uit niet meer dan een gat in de grond bestaan. Super vies denk je, maar eigenlijk ook super gezond. Want wat blijkt? De hurkzit is de beste houding om te poepen. Heb je dus moeite met nummer 2? Buig dan voorover op je chique zittoilet en zet een krukje onder je voeten als je op de wc zit. 

24 x kauwen

Alles wat je binnenkrijgt qua eten en drinken, zullen je darmen moeten verwerken. Het is daarom belangrijk om goed te kauwen, zo’n 24 x per hap – om het je darmen zo makkelijk mogelijk te maken. Gaat het jou lukken? 

Harmonieuze darmflora 

Wil je je darmen echt blij maken en in harmonie laten samenleven? Doe ze dan een plezier met vezelrijk eten. 

Darmdutje

Tijdens een maaltijd moeten je darmen hard werken. Gun je darmen daarom wat rust na de maaltijd, zodat de spijsvertering goed kan verlopen. Neem die after dinnerdip dus van harte!

 Darmdansje 

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar ook beweging is goed voor je stoelgang. Wissel je darmdutje daarom af met genoeg beweging, want hierdoor wordt de voedselmassa in beweging gebracht. 

Lees ook: Dit zijn dé vakantiebestemmingen van 2017 volgens reizigers

Bron: Women’s Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook