Door dit mineraal ga je gek en eng dromen

Grote kans dat jij dit al slikt of eet!

Lees ook

Magnesium: Het is een mineraal dat veel voorkomt en waar veel gezondheidsvoordelen aan verbonden zitten. Volgens het Voedingscentrum is het goed voor onder andere: de vorming vaan botten en spieren, het goed functioneren van spieren en zenuwen, een goede hartfunctie, je geest te ontspannen en om het energieniveau op pijl te houden. Maar waar magnesium ook goed voor is: Dromen

Dromenland

Volgens dokter Leslie Korn (via Men’s Health) helpt magnesium om je te helpen met slapen en om het stresshormoon cortisol tegen te gaan. Door magnesium te slikken voor het slapen, zou je dus beter, langer en gemakkelijker kunnen slapen. Ook zou het ervoor kunnen zorgen dat je hierdoor in een diepere slaap terecht komt. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, is er een grote kans dat je dromen krijgt als je in deze diepe slaap terecht komt.

Diepe slaap 

Deze diepe-slaap dromen zijn er niet alleen meer dan normaal, maar ook nog eens realistischer en levendiger waardoor je ze ook beter onthoudt. Nadeeltje is dan wel dat er ook wat bizarre en enge dromen bij kunnen zitten. Of het echt zo is dat deze diepe slaap door magnesium komt, laten we even in het midden. Maar: eet jij veel spinazie, volkoren graanproducten, noten en melk én heb jij veel dromen? Dan is er een grote kans dat het door de magnesium komt!

Lees ook: Onderzocht: Door hiermee te slapen, slaap je beter

Bron: Het Voedingscentrum, Men’s Health, Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook