3x Zo kom je zo min mogelijk aan tijdens je vakantie

Kijk, dat zijn nog eens tips waar je iets aan hebt!

Lees ook

Vakantie staat voor de meeste mensen gelijk aan ultiem genieten van de zon, vrije tijd en waarschijnlijk ook lekker eten. Wil jij liever niet kilo’s zwaarder terugkomen naar ons kleine kikkerlandje maar tóch genieten van het lekkere eten? Dan ben je hier aan het goede adres. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op vakantie op kunt letten, waardoor je zo min mogelijk aankomt. Kijk, dat zijn nog eens tips waar je iets aan hebt! 

1. Probeer toch iets aan beweging te doen 

Natuurlijk begrijpen we het dat je op vakantie bent om tot rust te komen, maar ook dan kun je iets aan beweging doen. Ben je op zonvakantie? Trek dan een extra baantje in het zwembad, of maak een mooie strandwandeling. Ben je in een stad? Trek dan je wandelschoenen aan en ga te voet in plaats van met de taxi of het openbaar vervoer. Zo zie je ook nog eens meer van de stad! 

2. Neem een appartement met een keukentje 

Als je een appartementje met een keuken hebt, ga je misschien minder vaak buiten de deur eten. Je kunt zelf de maaltijden bedenken, en dus ook gezonder koken. Daarnaast is er een grote kans dat je minder veel eet dan wanneer je vaak uiteten gaat. En laat staan als je in een all-inclusive hotel slaapt! 

3. Eetpatroon

Hoewel het verleidelijk is om bij het all-inclusive buffet meerdere malen op te scheppen, is het toch beter om je zo veel mogelijk aan je normale eetpatroon te houden. In sommige landen eten ze bijvoorbeeld twee keer een warme, stevige maaltijd. Probeer dit te houden bij één keer, en neem bijvoorbeeld wat fruit of salade. Met het warme weer drink je ook makkelijker water, en dat is natuurlijk helemaal top voor je dieet. Je kunt jezelf natuurlijk wel trakteren op lekker eten, maar hou het een beetje onder controle! 

Lees ook: Bizar! Met dit ingrediënt zijn roze koeken roze gemaakt

Bron: Lindanieuws, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook