De is dé nieuwe it-sport!

Vergeet floatfit, pilates en paaldansen, want deze sport is dé nieuwe sport die iedereen wil proberen!

Lees ook

Ben jij klaar met fitness, yoga, pilates en baantjes trekken in het zwembad, en wil je ook een beetje met de tijd meegaan? Dan hebben we een sport gevonden die bij jou vast op het lijf is geschreven: Water-paaldansen! Deze speciale vorm van paaldansen in het water is mateloos populair in Australië en is klaar om zijn debuut te maken in Nederland. Ben jij klaar om deze nieuwe sport uit te proberen? 

AquaPole

Het was al langer bekend dat zowel paaldansen als watersporten ontzettend goede sporten zijn voor je gezondheid. De combinatie van beiden bleef echter uit. Tot nu. Bij AquaPole train je niet alleen je buikspieren, maar ook je bilspieren, hamstrings en de spieren in je rug. De sport is ontdekt in Italië en waaide daarna over naar Australië. Met lange palen in het water van wel 2,2 meter hoog kunnen er verschillende oefeningen worden gedaan. 

Flexibel

AquaPole instructrice Jodie Chandler vertelt aan de Daily Mail Australia: “Het is leuk om te doen het is ook nog eens een fantastische workout omdat je fitness-oefeningen naar het water verplaatst. De weerstand van het water kun je gebruiken om stabiel de oefeningen op de paal te kunnen uitvoeren. Ook is deze sport geschikt voor mensen van alle leeftijden en verschillende flexibiliteits-niveaus.” Bekijk de beelden van deze nieuwe sport hieronder. 

Lees ook: Zien: Kersverse moeder showt met trots haar striae

 

Bron: Metro UK, Beeld: iStock, Facebook

Laatste nieuws

Zie ook