Zien: Kersverse moeder showt met trots haar striae

Ik heb deze strepen verdiend en ik omarm ze elke dag, meer en meer.

Lees ook

De druk op pas-bevallen vrouwen ligt tegenwoordig hoog. Op social media zijn er steeds meer (bekende) vrouwen en bloggers te zien die twee weken na hun bevalling alweer strak in een kort broekje met hun baby in hun handen staan te sporten, aldus Metro UK. Volgens kersverse moeder Abagail Wedlake is dit niet normaal en legt het onnodig veel druk op nieuwe moeders om weer snel slank te zijn. Vol trots deelt zij haar lichaam met striae in de hoop om anderen te inspireren. 

Trots

Vier maanden geleden werd Abigail moeder van dochtertje Aubrey. Ze heeft flink wat striae op haar benen en buik overgehouden aan de zwangerschap, maar schaamt zich hier absoluut niet voor. Vol trots plaatst ze foto’s van haar mama-lichaam op Instagram en probeert met haar woorden anderen te overtuigen dat je niet snel na je bevalling weer in je skinny jeans hoeft te passen en dat je trots mag zijn op de prestatie die je hebt geleverd. 

Inspireren

Zo schrijft ze bij onderstaande viral foto: “Een litteken voor elke adem die je nam, elke keer dat je met je oogjes knippert, elke slaperige gaap. Één voor elke keer dan je op je duim zoog en je sliep in het mooie donker. Één voor elke droom die je droomde. Ik was jouw huisje en het was de plek waar mijn liefde voor jou groeide. Ik heb elke streep verdiend en ik omarm ze elke dag, meer en meer. De lichamen van vrouwen die net bevallen zijn, zijn allemaal anders, maar stuk voor stuk prachtig. Ze laten zien hoe mooi het is dat jij leven op deze wereld hebt gebracht.” Bekijk de foto hieronder. 

Lees ook: Belgische baby sterft nadat het alleen superfoods te eten kreeg

Bron: Metro UK, Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook