Wait, what? De anti-rimpel-pil bestaat!

En het was al die tijd al dichterbij dan je denkt! Gebruikte jij het ook al?

Lees ook

Was je altijd al op zoek naar een wondermiddeltje tegen rimpels en huidveroudering? Je bent lang niet de enige. Volgens onderzoekers hoef je gelukkig niet lang meer te zoeken naar de anti-rimpelcréme die écht werkt of die gezichtsbehandeling waar je écht verschil ziet. Zij denken namelijk dat ze dé oplossing hebben gevonden met deze anti-rimpel-pil. Enne, het was al die tijd al dichterbij dan je dacht!

Wonderpil of uitkijken?

Volgens onderzoekers is metformine de oplossing tegen een ouder wordende huid. Metformine is van origine een medicijn bij diabetes, maar zou volgens hen ook kunnen dienen als een anti-verouderaar op celniveau. De onderzoekers deden met het medicijn testen bij wormen, die inderdaad geen rimpels meer kregen nadat zij metformine toegediend kregen. Ook zouden zij volgens de onderzoekers langer leven nadat zij metformine kregen.

Ook muizen reageerden goed op dit medicijn. Volgens het onderzoek kregen zij ongeveer 40% betere botten door het medicijn en zouden zij er ook langer door leven.

Onzeker

Dit jaar gaan de onderzoekers ook beginnen met testen bij mensen. Toch zal het onderzoek voornamelijk gericht zijn op zaken die belangrijker zijn dan huidveroudering, zoals dementie, Alzheimer en hart- en vaatziekten. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd naar de resultaten!

Lees ook: Onderzoek toont aan: Door kaas blijf je langer leven

Bron: Newbeauty, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook