Hoe gezond is hummus eigenlijk?

Eindelijk alle feiten en fabels over je favoriete dip en cracker-beleg op een rijtje!

Lees ook

Hummus wordt steeds populairder en populairder. Inmiddels zijn er al tientallen verschillende soorten en smaken te vinden van deze smeerbare kikkererwten massa. Het Voedingscentrum stelde voor NU.nl op wat nu eigenlijk de feiten en fabels over hummus zijn, en wij vonden dat jij dat niet mocht missen! We nemen de belangrijkste bevindingen van het Voedingscentrum even met je door. 

Gezond?

Bij feiten en fabels over hummus vragen wij ons als eerste af of het wel echt gezond is. Volgens Jasper de Vries van het Voedingscentrum is dit niet altijd even goed te zeggen. Volgens hem is hummus in principe heel gezond, máár bij supermarkt-varianten kunnen er flink wat zout, suiker of andere dingen aan toe zijn gevoegd. Let hier dus op! Wil je zeker zijn van écht gezonde hummus? Maak het dan zelf met verse ingrediënten.

Vleesvervanger?

Volgens Jasper is hummus ook nog eens een fantastische vleesvervanger. Dit komt omdat hummus is gemaakt van de kikkererwt, dat een peulvrucht is. Volgens het Voedingscentrum is de peulvrucht een prima vervanger van vlees, als je per week drie opscheplepels neemt in plaats van één stuk vlees.

Dieet?

Volgens Jasper past hummus goed in een dieet voor de slanke lijn. Dit omdat het je snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor je minder veel eet en minder veel gaat snoepen. Daarbij kan het ook prima als dip gebruikt worden bij het snacken van groentes.

Lees ook: Zo krijg je die vieze zweetluchtjes uit je sportschoenen

Bron: Nu.nl, Het Voedingscentrum, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook