Zo krijg je die vieze zweetluchtjes uit je sportschoenen

Hé hé, nooit meer een stinkende sporttas of ongemakkelijke momenten als je je schoenen uittrekt!

Lees ook

Zie jij er altijd als een beer tegenop om je stinkende sportschoenen uit te doen na het sporten? En stinkt jouw hele schoenenkast als je je sportschoenen erbij zet? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Dankzij de volgende 5 tips heb jij in een mum van tijd weer fris ruikende schoentjes! Uiteraard gelden deze tips ook voor stinkende loafers, hakken, laarsjes, enzovoorts. Maak je aantekeningen?

Frisse voetjes

1. Baksoda

Baksoda is in staat om vieze geurtjes te absorberen. Doe dit in de avond voor je gaat slapen, klop ze de volgende ochtend even uit en je bent klaar om te gaan met frisse voetjes!

2. De vriezer

Stop je schoenen in een plastic zak, sluit deze af en stop het hele pakketje in de vriezer. Laat ze hier een nachtje staan en de bacteriën die vieze luchtjes veroorzaken zullen door de kou doodgaan. Winning!

3. Draag sokken

Je zit er niet altijd op te wachten dat je sokken boven je schoenen uitpiepen, maar als je stinkvoeten wil voorkomen zijn ademende katoenen sokken wel noodzakelijk. Sokken absorberen namelijk vloeistoffen en bacteriën van je voeten die in je schoenen kunnen trekken wanneer je met blote voeten in je schoenen gaat.

4. De wasmachine

Als je schoenen wasbaar zijn, probeer ze dan eens in de wasmachine te stoppen. Na een wasbeurtje zijn je schoenen weer lekker vers en zo goed als nieuw!

5. Juiste maat

Draag schoenen in de juiste schoenmaat. Als je schoenen te groot of te klein zijn, kunnen je voeten overmatig gaan zweten omdat ze erg hun best doen om goed te kunnen lopen op de schoen.

Lees ook: Dacht je dat verticale streepjes je optisch slanker maken? Fout!

Bron: Wikihow, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook