Onderzoek toont aan: Door kaas blijf je langer leven

Dat is nog eens een goede reden voor wat extra kaas over je pasta of in je tosti!

Lees ook

Ben jij een echte kaasliefhebber en kun je overal en altijd wel kaas bij eten? Lucky you! Uit onderzoek van Nature Medicine is gebleken dat de stof spermidine, een bestanddeel in gerijpte kazen, je leven kan verlengen. Is dat geen fantastisch nieuws?

Lang leven kaas

Onderzoekers hebben het effect van spermidine al getest bij muizen en ratten. Hierbij ontdekten zij dat deze diertjes langer leefden wanneer ze meer spermidine toegediend kregen. Daarna onderzochten ze de diëten van 800 Italianen. De Italianen die meer spermidine, en dus gerijpte kaas, aten hadden aanzienlijk minder vaak last van een hoge bloeddruk, 40% minder kans op hartkwalen en een verminderd risico op andere hart- en vaatziekten.

De donkere kant

Toch is het niet de bedoeling dat je meteen naar de koelkast rent voor het eerste en beste stuk brie of cheddar. Je moet namelijk ook onthouden dat kazen rijk zijn aan vet, wat het effect van spermidine weer kan belemmeren. Naast kaas is dit stofje ook te vinden in gezondere opties als erwten, maïs, sojabonen en  volkoren granen.

Volgens de onderzoekers is het de bedoeling dat je drie porties kaas per week zou moeten eten om je levensduur te verlengen. Best een leuk feitje, toch?

Lees ook: Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je helemaal stopt met suiker

Bron: The Sun, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook