5 redenen waarom je buikvet maar niet weggaat

Hallelujah, eindelijk een oplossing!

Lees ook

Als er iets is wat veel mensen vervelend vinden aan hun lichaam, is het wel buikvet. Het zit in de weg, het is vet wat het snelst terugkomt en laat het er nu ook weer eens het meest langzaam vanaf gaan. Jakkes. En met de zomer in het vooruitzicht is dat zwembandje wel het laatste waar je op zit te wachten. Eerder schreven we al over de 7 belangrijkste tips om van je buikvet af te komen (dat lees je hier). Lukt het niet om van je buikvet af te komen? Dan moet je het probleem misschien bij de oorzaak aanpakken. Daarom hier: 5 redenen waarom je buikvet niet weggaat: 

1. Light frisdranken

Uit onderzoek van Obesity is gebleken dat mensen die light frisdranken dronken, meer aanleg hadden om vet rondom de buik te krijgen. Onderzoekers denken dat mensen die light frisdranken drinken hun bespaarde calorieën gaan compenseren door te gaan overeten. 

2. Het drinken van bier 

Het was al algemeen bekend dat je van alcohol snel aan kunt komen, maar uit Deens onderzoek is nu ook gebleken dat vooral het drinken van bier kan leiden tot vettoename rondom de buik. Oeps! 

3. Je hebt geen kleurrijke maaltijd 

Als je een kleurrijke maaltijd hebt (dat betekent eentje die rijk is aan verse groentes of fruit), krijg je veel vitamines binnen, waaronder vitamine C. Deze vitamine helpt cortisol tegengaan. Cortisol is een stresshormoon dat zorgt voor vetopslag rondom de buik, en dat wil je natuurlijk niet! 

4. Je bent op een vetvrij dieet

Om buikvet tegen te gaan, is het goed om (gezonde) vetten te eten, de zogeheten mono-onverzadigde vetzuren. Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen die vaker deze goede vetten eten, minder buikvet opslaan dan vrouwen die helemaal geen vetten proberen te eten. Denk bijvoorbeeld aan goede vetten in avocado’s en vette vis. 

5. Je hebt stress of voelt je depressief 

Vrouwen met teveel stress of depressieve symptomen hebben een grote kans om vet rondom hun buik op te slaan. Dit blijkt uit onderzoek van het Rush University Medical Center. Dit zou kunnen omdat er bij stress weer het hormoon cortisol wordt aangemaakt, waardoor ook vet rondom de buik wordt opgeslagen. Bij depressieve gevoelens kan het daarentegen weer zijn dat je slechter voor jezelf wilt zorgen, waardoor je minder beweegt en slechter gaat eten. Er is een kans dat dit dan ook weer resulteert in een toename van gewicht.

Lees ook: 7 tips om buikvet kwijt te raken

Bron: Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook