Waarom topsporters gummibeertjes eten na een wedstrijd

Ben jij een fanatieke sporter én snoepliefhebber? Dan is dit misschien ook wel iets voor jou!

Lees ook

Sta jij ook raar te kijken als topsporters na de wedstrijd een handvol gummibeertjes naar achteren gooien? Nee, het is geen grote eetbui na het sporten, maar juist eten met een doel voor het lichaam! Had jij dit gedacht? Sportdiëtist Nicolas Paraskevopulos vertelt er alles over aan HLN.be

Gummibeertjes

Gummibeertjes zijn namelijk ideaal voor sporters om de suikerreserves aan te vullen en het lichaam sneller te laten herstellen. Maar waarom dan gummibeertjes en niet iets anders? “Wie het heeft bedacht, weet ik niet. Maar het werkt wel: een handvol snoepjes bevat ongeveer 30 gram koolhydraten en geen vetten, wat het uiterst geschikt maakt om de suikerreserves in je spieren snel aan te vullen”, zegt sportdiëtist Nicolas Paraskevopulos van de ‘Bakala Academy’ aan de KU Leuven. 

Afwisseling

Ben jij een fanatieke sporter en eet jij je helemaal suf aan shakes, energierepen en -gels? Dan is het tijd om misschien ook eens een gummibeertje te proberen. Sportdiëtist Nicolas: “De shakes, repen en gels zijn op maat van de topsporter gemaakt. Zeker in de finale van een wielerklassieker werkt zo’n gel beter dan een stuk peperkoek of een rijpe banaan. Maar voor de gewone wielertoerist of jogger kan dat perfect. Topsporters snoepen ook eens graag en lusten wel eens een gewoon koekje in plaats van altijd speciale preparaten. Om smaakmoeheid te vermijden, bieden we hen dus alternatieven aan – een stukje peperkoek, een zakje beertjes, een smoothie of een colaatje”.

Lees ook: 7x Zo kom je snel van je zwembandje af

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook