Dit is wat er allemaal in je menstruatiebloed zit

En nee, het is lang niet alleen bloed!

Lees ook

De menstruatie… Het is een maniertje van moeder natuur om jou te laten merken dat alles down under nog functioneert. De één heeft veel krampen, de ander niet en de één verliest veel bloed, de ander weer niet. Daarnaast is de menstruatie ook lang niet even regelmatig en duurt het de ene keer langer dan de andere keer. Maar wat is dat eigenlijk precies, dat menstruatiebloed? 

Bloeden

Gedurende de maand bereidt jouw baarmoeder zich voor om een soort bedje te maken waar het bevruchte eicelletje zich in kan nestelen. Als de eicel niet is bevrucht, hoeft het ‘bedje’ dus ook nergens voor gebruikt te worden, en verlaat daarom eens per maand de baarmoeder. Dit is in de vorm van menstruatie. Het menstruatiebloed dat het lichaam dan verlaat bestaat niet alleen uit bloed, maar ook uit slijm en weefsel. Weer wat geleerd! 

Daarnaast is het goed om te weten dat je per menstruatie ongeveer 35 milliliter menstruatiebloed verliest. Het lijkt soms meer, maar meestal valt het wel mee. Mocht je vragen hebben over je menstruatie, neem dan in alle gevallen contact op met een arts. 

Lees ook: Waarom je katers steeds erger worden naarmate je ouder wordt

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook