De risico’s van ibuprofen die je echt moet weten

Gebruik jij veel ibuprofen of andere pijnstillers? Dan moet je dit misschien even lezen...

Lees ook

Gebruik jij regelmatig pijnstillers als ibuprofen en naproxen? Dan wist je vast al dat dit niet heel gezond voor je is. Omdat ze gewoon in de winkels te krijgen zijn, gaan veel mensen er vanuit dat deze medicijnen veilig zijn. Volgens Time Magazine is dat ook het geval, tenzij je deze pijnstillers langdurig en in grote getalen gebruikt. Zij publiceerden een artikel over de gevolgen van het gebruik van deze medicijnen. We nemen de belangrijkste punten uit dit artikel even met je door. 

Pijnstillers

Volgens Time wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de gevolgen van pijnstillers als ibuprofen en naproxen. Zij beweren dat langdurig gebruik kan leiden tot problemen aan het hart, de botten, de nieren en zelfs het gehoor. Uit één van de onderzoeken is zelfs gebleken dat langdurig en veel gebruik van deze pijnstillers kan leiden tot hartaanvallen of andere problemen aan het hart. Ook blijkt het uit onderzoek dat mensen die deze pijnstillers gebruiken, 19% meer kans hebben om in het ziekenhuis terecht te komen met hartkwalen. 

Haarverlies is ook één van de vele bijwerkingen van langdurig pijnstillergebruik, zo meld Time. Als je pijnstillers voor of na het sporten gebruikt om spierpijn te voorkomen, zou je ook meer kans hebben op botbreuken. Kortom, heb je lichamelijke klachten? Raadpleeg dan altijd eerst een arts voor je naar de pijnstillers grijpt. 

Wil je het hele onderzoek lezen in Time Magazine? Klik dan hier

Lees ook: Deze glitterscrub doet meer dan alleen je cellulite verminderen

Bron: Time Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook