Onderzoekers: Schelden tijdens sporten maakt je sterker

Oh yeah!

Lees ook

Vind jij het ook wel eens lekker om tijdens het sporten af en toe een lekker scheldwoord in het rond te roepen? Je bent lang niet de enige. Het kan namelijk heerlijk voelen om je even te ontladen in de vorm van een goed scheldwoord. Voor de sport-vloekers onder ons is er nu goed nieuws. Uit recent onderzoek van de Keele Universiteit is namelijk gebleken dat schelden tijdens het sporten je alleen maar sterker maakt. Woohoo!

Schelden

De onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat schelden helpt tegen pijn en dus ook de pijn die je hebt als je met sporten nog even tot het uiterste moet gaan. Voor dit onderzoek zijn er verschillende sporttest gedaan bij verschillende deelnemers. Het ene deel van de deelnemers moest een scheldwoord gebruiken, en het andere deel moest een gewoon neutraal woord gebruiken. Onderzoeker Richard Stevens vertelt aan Newsweek: “Bij de krachtmeting bleek dat de vloekers in de eerste vijf seconden een stijging van 4% in kracht hadden vergeleken met de niet-vloekers.”

Vloeken

Ook bij de handgrip test bleek dat de vloekers 8% sterker waren in hun grip dan de niet-vloekers. Het zijn misschien niet de grootste verschillen en de meeste onderzoeksresultaten, maar het is best een leuk feitje, toch? 

Lees ook: 63-jarige docent universiteit wordt onverwachts stijlicoon

Bron: Women’s Fitness, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook