Ga je sushi eten? Deze 5 dingen moet je echt weten

Nummer 1: Eet de vis in een bepaalde volgorde

Lees ook

Sushi wordt al decennialang in Japan gegeten, maar is de laatste jaren ook in de rest van de wereld een grote hit. In Nederland is de sushi op dit moment ook populairder dan ooit. Toch zijn er een aantal dingen die je over deze Japanse rijstrolletjes moet weten. We sommen de vijf belangrijkste dingen even voor je op, zodat jij de volgende keer heel anders je sushi eet! 

1. Eet de vis in een bepaalde volgorde

Door de vis van licht naar zwaar te eten heb je volgens Froot de beste smaak-ervaring. Op die manier overmeesteren de zware smaken de lichte smaken niet, en geniet jij evenveel van ieder stukje sushi. Volgens Froot is dit de volgorde: witte vis – zilvere vis – rode vis – zalm – vette vis – sushi met ei. 

2. Gebruik je sojasaus op de juiste manier

Doop jij je sushi altijd met de rijst-kant in de sojasaus? FOUT! Dit is absoluut niet de bedoeling volgens de Japanners. Je zou je sushi namelijk met de vis-kant in de sojasaus moeten dopen. Ook zou je het niet te veel en te lang in de soja moeten dopen, omdat je de smaak van de vis dan vermindert. 

3. Eet tussendoor een stukje gember

Ja, die roze plakjes naast de wasabi zijn plakjes gember. Het is de bedoeling om dit soms tussen de sushi’s door te eten, zodat je de smaak neutraliseert. 

4. Wrijf niet met je eetstokjes tegen elkaar

Volgens de traditionele Japanse eetgewoontes is het onbeschoft om met je eetstokjes langs elkaar te wrijven. Volgens Froot wordt dit opgevat als een manier om de stokjes te beschadigen en aan de chef duidelijk te maken dat zijn servies goedkoop is. Mocht je niet goed met de stokjes overweg kunnen, dan is het een beter idee om de sushi met je handen te eten. 

5. Zo kom je het snelste van de brandende mond af na het eten van wasabi

Iets te veel wasabi gegeten? Auw! Dat kan flink branden. Toch is er een manier om snel van je prikkende mond te herstellen. Sluit je mond daarom af van zuurstof. Sluit je mond en adem door je neus. Op die manier is het prikkende gevoel snel weg, aldus Froot

Lees ook: Deze 5 gezonde voedingsmiddelen geven je direct een goed humeur

Bron: Froot, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook