Deze 5 gezonde voedingsmiddelen geven je direct een goed humeur

Ochtendhumeur, dipje of is het die tijd van de maand? Dan hoef je niet langer naar de chocoladerepen te grijpen!

Lees ook

Heb je soms last van een flink ochtendhumeur, een dipje of is het gewoon die tijd van de maand? Dan is er een grote kans dat je regelmatig naar de chocolade of iets anders lekkers grijpt. Dit is echter niet zo goed voor de lijn. Dat kan gezonder én met meer voedingsmiddelen, zo dacht MindBodyGreen. Zij selecteerden de 5 meest effectieve en gezonde voedingsmiddelen voor een instant goed humeur én dus ook een goed gevoel! 

1. Probiotica

Volgens MindBodyGreen is er een sterke connectie tussen de darmen en de hersenen. Een goede gezondheid van de darmen en de darmflora zou dan ook zorgen voor een goed humeur. Is dit niet helemaal het geval? Zorg dan dat je extra probiotica neemt voor een goede balans in de darmen. Voor meer advies over het gebruik van probiotica kun je het beste contact opnemen met een arts of een diëtist. 

Goede bronnen van probiotica zijn: 

– Kefir 
– Yogurt 
– Zuurkool 
– Gefermenteerde groentes 
– Kimchee 
– Appel-azijn

2. Uien 

In uien zitten flavonoïden. Volgens Corpushealth zou dit een positieve invloed hebben op je persoonlijkheid en je vermogen om stress te beheren. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen opgeblazen gevoel krijgt, en je dus blije darmen hebt. Dat heeft hetzelfde effect als in het vorige puntje. 

3. Groene en zwarte thee 

Volgens MindBodyGreen zit er in deze theesoorten de stof theanine, dat ook weer een positief effect heeft op je persoonlijkheid en je vermogen om stress te beheren. Daarnaast zou deze stof helpen tegen depressies, een slecht humeur en stress. 

4. Kamillethee 

Kamille heeft een rustgevende werking, maar daarnaast werkt het ook als een antidepressant. Instant een goed gevoel, dus! 

5. Pompoenpitten 

Pompoenpitten zijn een rijke bron van magnesium. Dit zou goed werken tegen stress, een grote oorzaak van emotionele buien. Daarnaast kan het tekort aan magnesium leiden tot een opgeblazen gevoel, slaaploosheid, angsten, een slecht geheugen en een slechte concentratie. Dat wil je natuurlijk niet! 

Lees ook: Er bestaan drie verschillende soorten “honger”

Bron: MindBodyGreen, Corpushealth, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook