Er bestaan drie verschillende soorten “honger”

Welke komt jou het meest bekend voor?

Lees ook

Honger, of “trek” zoals we het liever noemen, is waarschijnlijk iets waar je dagelijks mee in aanraking komt. Volgens onderzoekers van MindBodyGreen zijn er drie soorten “honger” van elkaar te onderscheiden. We noemen ze hieronder even voor je op. Welke type komt jou het meest bekend voor? 

1. Honger in je hart

Dit is het emotionele type trek dat bij emotionele buien komt opspelen. Dit gevoel wordt getriggerd door gevoelens, emoties of enthousiasme. Het staat gelinkt aan het goede gevoel dat je krijgt als je eet, zodat je het idee hebt dat je je altijd beter voelt nadat je hebt gegeten. Wat je beter kunt doen? Je kunt het beste een andere en positieve manier vinden om je emoties onder controle te houden. Vraag bijvoorbeeld hulp aan een expert. Lukt dit niet? Probeer dan naar een gezonde snack te grijpen als je een emotionele eetbui op voelt komen. 

2. Honger in je hoofd 

Dit overkomt mensen die er aan gewend zijn om op bepaalde tijden te eten. Als het tijd is, zul jij dan ook gelijk trek krijgen, ook al heb je kort daarvoor nog iets gegeten. Je lichaam is hier nu eenmaal op ingesteld. Volgens MindBodyGreen moet je jezelf afvragen of je écht trek hebt of dat het gewoon iets psychologisch is. Tip: Verlaat bijvoorbeeld je ochtendsnack als je niet echt trek hebt. Zo schuif je de maaltijden door. Kies je voor een snack met meer eiwitten en gezonde vetten, dan zul je waarschijnlijk ook wat langer verzadigd zijn.

3. Honger uit gewoonte 

Dit is een eetgewoonte waar niet goed bij nagedacht wordt. Je eet uit gewoonte. Om een voorbeeld te noemen: Je eet een zak chips voor de televisie en een bak popcorn als je naar de bios gaat. Om hier iets aan te doen, moet je volgens MindBodyGreen het patroon doorbreken. Probeer eens niet naar een snack te grijpen als je voor de televisie zit óf ga voor een gezonde variant, zoals snacktomaatjes of worteltjes. Wat je ook kunt doen, is een groot glas thee voor jezelf inschenken. Dit vult en is ook nog eens goed voor de hydratatie! 

Lees ook: Wat je nooit wist over paprika’s

Bron: MindBodyGreen, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook