Wat je nooit wist over paprika’s

Aaaaaah, meen je niet! Wist jij dit?

Lees ook

Paprika’s: ze zijn niet alleen lekker en eindeloos te combineren, maar ook nog eens enorm gezond en boordevol vitamines. Ze zijn er in allerlei verschillende vormen en maten, maar de kleuren groen, geel en rood worden het meeste verkocht. Toch zijn we nu achter een geheimpje van de paprika gekomen, en dat heeft alles te maken met de kleur van deze supergroente. Wist jij dit al? 

De kleur

Dacht jij dat de kleur (en dus ook de smaak) van de paprika’s alles te maken had met het soort van de paprika? Dan heb jij het mis! Volgens Buzzfeed is de paprika niet verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar zijn groen, geel en rood gewoon de rijpings-stadia waar de paprika doorheen gaat. Allereerst is de paprika groen, en heeft dan een frisse smaak. Door het zonnetje en voldoende water wordt de paprika geler en uiteindelijk wordt hij rood en zoeter. Eet jij een groene paprika? Dan is het een jonge variant die vroeg is geplukt. Heb je een rode? Dan gaat ‘ie al een tijdje mee! 

Olijven

Verbaast het je niet? Dat hebben we nog een feitje voor je: Groene olijven zijn eigenlijk zwarte olijven die nog niet helemaal rijp zijn. Shocking! 

Lees ook: Hoe ‘gezond’ zijn eierkoeken eigenlijk?

Bron: Buzzfeed, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook