Fit mom krijgt flinke kritiek op sportieve levensstijl tijdens zwangerschap

De zwangere Oxana kreeg de ene gemene reactie na de andere

Lees ook

Waar sommigen het er tijdens hun zwangerschap van nemen, vind je sommige fit moms nog wekelijks in de gym terug. Personal trainer Oxana Rumyantseva hoort bij de laatste groep, maar kreeg het flink te verduren toen zij op Instagram haar, volgens haar volgens, te kleine babybump toonde.

Reacties

De fit mom is al haar hele leven in de gym te vinden en ook tijdens haar zwangerschap ging ze nog gewoon in de weer met gewichten. Dit werd haar niet door iedereen in dank afgenomen, waardoor ze de meest gemene reacties onder haar foto’s op Instagram kreeg toegestuurd.

Energie 

“Er zijn zoveel mensen die het niet snappen dat je tijdens je zwangerschap naar de sportschool gaat en mijn abs lelijk noemde”, begint ze haar verhaal. Zo zou ze onder andere egoïstisch zijn en haar baby hiermee beschadigen. “Veel mensen denken dat een zwangerschap een soort ziekte is en je dus maar de hele dag in bed moet liggen. Ik ben altijd al actief geweest, dus nu ook. Ik wil gewoon gezond en sterk zijn, en daarnaast heb ik veel energie nodig voor mijn grote gezin”.

Aankomen

Oxana is namelijk al moeder van drie kinderen, dus ze weet precies wat ze wel en niet kan tijdens haar zwangerschap. “Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik ruim 21 kilo aan, at ik alles wat ik tegenkwam en was ik erg bang om te sporten. Daarnaast had ik ook nog eens veel last van mijn benen en mijn rug en was ik continu moe. Hoewel ik nu niet meer zo jong als toen was, heb ik nu veel meer energie”.

Oxana is inmiddels bevallen van een kerngezonde baby en daarmee bewijst ze maar weer dat iedereen haar zwangerschap anders ervaart. 

Lees ook: Fitness blogger deelt belangrijke boodschap met realistische foto

 

Bron: Self Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook