6 Etenswaren die ervoor zorgen dat je nooit een platte buik krijgt

Helaas, deze producten houden een bikinilijf tegen.

Lees ook

Je traint je elke week suf in de sportschool, maar die platte buik waarvan je droomt komt er maar niet van. Er zijn dus een aantal dingen die hier hoogstwaarschijnlijk mee te maken hebben, waaronder de verkeerde keuze voor bepaald eten.

1. Rood vlees

Het klopt dat dit soort vlees weinig calorieën bevat, maar voor een platte buik kan je het beter bij vis, kip en kalkoen houden.

2. Suiker

Enigszins klinkt dit natuurlijk logisch, maar het je zal verbazen welke producten allemaal suiker bevatten. Uiteraard moet je suiker niet helemaal uit je leven verbannen, want jezelf af en toe verwennen moet gewoon kunnen. Probeer het in ieder geval wel te beperken en er wellicht iets meer op te letten.

3. Alcohol

Rode wijn kan, wanneer je het met mate drinkt, goed voor je gezondheid zijn, maar helaas slaan alle calorieën die in wijn zitten zich op als buikvet. Geniet met mate is hierbij dus niet geheel overbodig. 

4. Verpakt eten

Het zal je vast niet onbekend zijn dat er in verpakt eten enorm veel natrium en suiker zit, maar dat is niet de enige reden dat je dit soort eten moet vermijden. Er worden namelijk ook vaak transvetten aan toegevoegd zodat de voedingswaren langer houdbaar blijven, wat weer tot ontsteking en overtollig buikvet leidt. 

5. Geraffineerde koolhydraten

Je hoeft niet speciaal een koolhydraatarm dieet te volgen om gezond bezig te zijn, maar wanneer je kiest voor koolhydraten is het wel belangrijk om voor de juiste te kiezen. Geraffineerde koolhydraten zijn laag in vezels en voedingswaarde, waardoor het zich snel opslaat als buikvet. 

6. Kaas

Niks zo lekker als een plakje kaas op je boterham, maar wanneer je er te veel van eet blijf je dat randje om je buik heen houden. Probeer je cravings dus zoveel mogelijk te beperken wanneer het op kaas aankomt.

Nu weet je dus welke etenswaren een dooddoener zijn voor een platte buik, maar wat moet je dan wel eten? Dat lees je *HIER*!

Lees ook: Wat je vooral niet moet eten als je wil afvallen

Bron: Delish Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook