5 Trucjes om kosten te besparen in de supermarkt

Nooit meer in shock wanneer je het totaalbedrag bij de kassa ziet.

Lees ook

Dat je niet met een knorrende maag naar de supermarkt moet, weet je inmiddels wel. Toch lukt het je vaak niet om alleen te halen wat je nodig hebt, wat vaak een ‘oeps’-momentje bij de kassa veroorzaakt. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je nooit meer teveel uitgeeft.

Money, money, money

1. Koop fruit en groenten op de diepvriesafdeling

Ben je op de gezonde tour en ben je van plan een aantal lekkere smoothies te maken, kijk dan eens op de diepvriesafdeling. Wanneer je hier je aardbeien, bessen en broccoli haalt, ben je ten eerste goedkoper uit en bespaar je ook nog eens op de ijsblokjes.

2. Sla niet gelijk alles dubbel in

Het lijkt handig om een voorraad in te slaan, maar ga je dit ook daadwerkelijk allemaal opmaken? Het is zonde om alles weg te gooien, dus houd altijd in je achterhoofd of dat je het ook allemaal gaat gebruiken.

3. Weeg groenten goed af

Vaak wordt sla, spinazie en andere bladgroenten natgespoten, zodat ze langer vers blijven. Als je de groenten eerst even afschud en dan pas op de weegschaal legt, kan je in zijn totaliteit dus wel een paar centen besparen.

4. Bezwijk niet voor kortingen

Op = op, 2 voor de prijs van 1, derde product gratis, het zijn allemaal lokkertjes waardoor je uiteindelijk meer producten koopt dan normaal. Houd het alleen bij de producten waarvoor je naar de supermarkt ging, en laat al het andere voor wat het is.

5. Plan een vegetarische dag in

Vlees en vis zijn niet bepaald goedkoop, waardoor de kosten nogal hoog kunnen oplopen. Plan daarom een vegetarische dag in, waarbij je wel lekker kan eten, maar wel wat goedkoper uit bent.

Lees ook: 7 ‘Gezonde’ producten met meer suikers dan snoep

Bron: HLN.be Beeld: iStock

 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook