Beautytrend in Azië: De lipverkleining

Waar veel Westerse vrouwen dromen van volle lippen, is dat in India en Thailand niet altijd het geval. Zal deze trend ook naar Nederland komen?

Waar Westerse vrouwen tegenwoordig dromen van aanwezige billen en volle lippen, is dat in Azië niet helemaal het geval. Daar is de lipverkleining inmiddels tot een ware beautytrend uitgegroeid. Nederlandse plastisch-, reconstructief- en handchirurg Joost Staudt kijkt van de trend op. Aan RTL Boulevard doet hij zijn verhaal. 

Opvallend

Dokter Staudt: “Wat ik ervan gezien heb is dat ze de lip kleiner proberen te maken en dat ze er iets meer hartvorm in proberen te krijgen.” Dat is echter niet zonder risico’s. “Als je gaat opereren aan de lip en je maakt hem kleiner, dan ga je mee met een trend. En je moet niet vergeten dat een trend ook weer eindig is. Dan heb je echt een probleem, want om het dan weer terug te draaien… Dat gaat eigenlijk niet.” Of hij het een goed idee vindt? “Om een operatie te doen om een trend te volgen? Dan denk ik dat dat geen goed idee is.”

Bekijk het hele interview met beelden van de lipverkleiningen hieronder. 

Lees ook: Slecht nieuws voor mensen met een kleine tattoo op hun vinger?

 Bron: RTL Boulevard, Beeld: iStock

Laatste nieuws