Met deze olie groeien je haar, wenkbrauwen en wimpers sneller

Maar het heeft nog veel meer voordelen.

Lees ook

Heb je soms het idee dat het maanden duurt voor je lokken iets zijn gegroeid, heb je net je wenkbrauwen iets te dun geplukt of droom jij altijd al van wimpers zoals die van Bambi? Je bent vast niet de enige. Uiteraard kan je naar de winkel gaan om van alles uit te proberen, maar je kan ook zelf aan de slag met hét wondermiddel genaamd castor olie.

Littekens 

In plaats van allerlei chemische stoffen in je haar te smeren, kan je dit goedje voor je haar ook gewoon in de keuken maken. Castor olie is niet alleen rijk aan essentiële voedingsstoffen, maar stimuleert ook nog eens de productie van collageen en elastine. Naast dat castor olie dus goed is voor je haargroei, vermindert het ook nog eens je littekens.

Veroudering 

Maar daar blijft het niet bij. Het laat je huid namelijk extra stralen en je kan het gebruiken om veroudering tegen te gaan. En misschien nog wel het leukste is dat je het gewoon heel simpel zelf kunt maken. Het ‘recept’ vind je hieronder.

Wat heb je nodig?

  • 5 eetlepels kokosnoot olie
  • 5 eetlepels Castor olie

Gebruik:

Meng de twee oliën goed met elkaar zodat je een mooi mengsel krijgt, dat is alles! Breng dit aan op je huid, haar, wenkbrauwen en wimpers vlak voordat je naar bed gaat. Doe tijdens het douchen een muts over je haar heen, zodat de olie hier goed in blijft zitten. Was ’s ochtends je haar goed en herhaal dit proces elke dag totdat je het gewenste effect hebt!

Lees ook: Door dit verrassende huis-tuin-en-keuken-middeltje krijgt je haar meer volume

Bron: Gezondheidsfeitjes Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook