Dit zijn de beste en slechtste opties om te eten voor het slapen gaan

Vaak last van een onrustige nacht? Dan zou het zomaar eens aan je eetpatroon kunnen liggen.

Lees ook

Je hebt de hele dag gewoon gegeten, maar toch heb je net voor het slapen gaan trek in iets. Niet per se handig om je dan te vergrijpen aan zoetigheden en andere lekkernijen, maar wat moet je eigenlijk nog meer laten staan? En welke keuzes zijn dan juist wel weer goed voor je?

Beste keuzes

Banaan

De fruitsoort helpt het bevorderen van je slaap, wat het uiteraard een goede keuze maakt. Banaan zit vol met magnesium en kalium, maar bevat ook koolhydraten wat je weer slaperig maakt. Oftewel, een win-win situatie.

Kalkoen

Je zou denken dat het wat zwaar op de maag ligt, maar het is dan ook niet de bedoeling dat je gelijk een hele kalkoen naar achteren werkt. Net zoals melk, bevat kalkoen tryptofaan, waarvan je dus sneller in slaap kan vallen. Dit betekent niet dat je na het eten van een plakje kalkoen gelijk slaapt als een roos, maar het geeft je wel een duwtje in de goede richting.

Zoete aardappel

Het is niet alleen heerlijk bij je avondeten, je kan het ook gerust als avondsnack eten. Niet alleen biedt de groentesoort de slaapbevordering van complexe koolhydraten, ook bevat het kalium waardoor het de perfecte snack is voor je nachtrust.

Slechtste keuzes

Red Bull

Misschien een beetje vanzelfsprekend, maar wanneer jij nog even een uurtje dat tentamen van de volgende dag wil doornemen, is het oh zo verleidelijk om naar het energiedrankje te grijpen. Een blikje bevat al snel zo’n 80 mg aan cafeïne, wat dus allesbehalve bevorderlijk is voor je slaap. 

Indiase Curry

Heel erg lekker als avondeten, maar niet zo handig om te eten voordat je naar bed gaat. De pittige specerijen zijn namelijk een dooddoener voor je nachtrust en kunnen je ’s nachts goed wakker houden. 

Alcohol

Je zal het misschien niet verwachten, maar alcohol in het algemeen is erg slecht voor je slaapritme. Hoewel je na een avondje doorzakken waarschijnlijk als een blok in slaap valt, maar de kwaliteit van je slaap wordt aardig aangetast wanneer je voor het slapen gaan alcohol nuttigt. 

Lees ook: Wat er met je lichaam gebeurt als je met een beha aan slaapt

Bron: Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook